Rutes i passejades

A continuació, us detallem algunes de les rutes més interessants que es poden dur a terme prenent com a punt de partida el nostre poble. El conjunt de l'àrea que comentem comprèn aproximadament un rectangle, els costats oest i nord del qual estan formats pel gran colze que fa el Llobregat a la població de Guardiola de Berguedà, el costat sud del rectangle està constituït per una línia imaginària que va de Malanyeu a Sant Jaume de Frontanyà i el costat est per una altra línia que uneix Sant Jaume de Frontanyà i la Pobla de Lillet.

Dins d'aquest rectangle hi ha multitud de camins a peu, moltes pistes forestals i ben poques carreteres. De fet, de carreteres asfaltades només hi ha les que ascendeixen a Sant Julià de Cerdanyola, a Malanyeu, a Sant Jaume de Frontanyà, a Falgars, i la que uneix Sant Julià de Cerdanyola amb aquest darrer santuari de la Pobla de Lillet, que són els nuclis habitats que se situen als marges del gran nus muntanyós de la Clusa, que arriba fins als 1.766 metres d'altitud.

Per al seu comentari esquemàtic, sempre des del punt de vista de Sant Julià de Cerdanyola, hem enfocat l'àrea en diverses direccions, que conformen les rutes que expliquem en aquest web. El fet d'explicar aquestes 8 rutes no vol dir pas que siguin les úniques, però deixem al visitant la possibilitat de descobrir les altres.

Darrera actualització: 23.10.2020 | 09:55
Darrera actualització: 23.10.2020 | 09:55