Cap a Falgars - Senderisme

  • Temps: 3 h
  • Longitud: 11,5 km
  • Dificultat: baixa
  • Punt de sortida: carretera que passa per davant de la Font del Castell
  • Recorregut: Plaça de l'Església - Collada de Sobirana - Santuari de Falgars - Plaça de l'Església

Falgars, a més d'un antic santuari de renom, té una magnífica vista que s'allarga des del Pedraforca fins al Puigmal, especialment interessant a la primavera, amb els cims encara nevats. L'entorn de Falgars és magnífic, amb prats, aigua i indrets preparats per fer foc sense perill. Seria una àrea ideal d'acampades i estades muntanyenques que atrauria molts visitants si comptés amb els serveis adequats. Només sap greu que ara se'n tregui tan poc profit. És una bona base d'excursions cap al Catllaràs. Els seus boscos produeixen maduixes i bolts abundants.

Itinerari

De Sant Julià de Cerdanyola al Santuari de Falgars hi ha, sense córrer, menys de dues hores. S'ha de sortir del poble per la carretera que passa per davant de la Font del Castell. S'hi va remuntant el petit altiplà de Cerdanyola, o bé per la banda de la solana (passant per l'enlairada casa de Sobirana) o bé per l'obaga (seguint la carretera asfaltada i passant per la Font de Sant Antoni). Tots dos camins conflueixen al Coll de Sobirana (1.216 m), on també hi arriba la que prové de Cortielles.

Des del Coll, s'emprèn una curta baixada fins a la carretera que procedeix d'una derivació per la dreta de la carretera de Guardiola a la Pobla de Lillet, poc abans d'aquesta població.

Arribats, doncs, a la carretera, seguim amunt poc més d'un quilòmetre, a la vista ja del replà de Falgars (1.285 m) a la nostra esquerra.

Darrera actualització: 16.05.2019 | 13:04