Crònica de la 1a. edició de la Fia Trail

Dimecres, 31 d’octubre de 2018

Aquest dissabte 27 d'octubre de 2018 es va celebrar a Sant Julià de Cerdanyola, al cor de la serra de Catllaràs (Alt Berguedà), la primera edició de la Fia Trail.

Es tracta d’una cursa de muntanya amb dues distàncies, una de 37 km i una de més curta de 21 km, i una cursa d’orientació modalitat rogaine de 6 i 3 hores. Aquestes curses s’emmarcaven dins de la Transperfect Mountain Challenge: una diada esportiva per recaptar donacions per a l’associació Afanoc (dedicada a millorar la vida dels nens amb càncer), amb l’objectiu d’arribar als 50.000 euros.

Malgrat la duresa de la climatologia, que va fer que el dia es despertés rúfol, amb fred i pluja constant, les diferents proves de què constava la jornada es van anar desenvolupant amb normalitat durant el dia. Els primers de sortir van ser els corredors de la Fia Trail de 37 km, que havien d’afrontar un recorregut que transcorria íntegrament pel Catllaràs i amb un desnivell de més de 2.000 metres positius. Poc després es donava la sortida de la cursa d’orientació, la prova amb més participació. Els corredors tenien 6 hores per intentar trobar el màxim nombre de controls, tot amb l’ajuda d’un mapa. Més tard van sortir els de la Fia Trail de 21 km. Finalment van sortir els participants de la cursa d’orientació de 3 hores.

El guanyador de la cursa de 37 km va ser el corredor local Josep Bové, amb un temps de 5 hores i 6 minuts. La cursa de 21 km se la va endur Koen Willems, amb un temps de 3 hores i 25 minuts. Pel que fa a la competició d’orientació, els vencedors de les 6 hores van ser els integrants de l’equip Foxperfect, amb 106 punts. Pel que fa a les 3 hores, la victòria va ser per a l’equip Berguedà COB-COC, format per Marta Palau i Biel Ràfols.